Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама българи извън финала на световното по лека атлетика

| обновено на 08.08.17 в 17:25
Двама българи извън финала на световното по лека атлетика
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Момчил Караилиев и Георги Цонов останаха извън финала на троен скок на световното първенство по лека атлетика в Лондон. В квалификациите Караилиев постигна резултат от 16 метра и 57 см, а най-добрият опит на Цонов бе 16 м и 53 см. Караилиев остана на петнадесето място, Цонов е 18-ти, а за финала се класираха първите 12 състезатели. Квалификационната норма бе 17 метра и само трима я покриха - американците Крис Бенард със 17 м и 20 см и Крисчън Тейлър  със 17 м и 15 см, както и кубинецът Кристиан Наполе със 17 м  и 6 см. Последният атлет, влязъл на финала, е с резултат 16 м и 66 см.

А какво ще се случи на петия ден от световното първенство по лека атетика в Лондон, обясн в интервю за предаването ни "12+4" Пламен Вълков -  пресаташе на българската федерация по лека атлетика:

Ивет Лалова ще участва в сериите на 200 м. Това е нейната по-силна дисциплина,.Дисциплината, към която тя е насочила фокуса си за добро представяне тук на световното първенство. Тя стартира първа от нашите две състезателки днесм като малко по-късно Радослава Мавродиева ще излезе в квалификацията на тласкане на гюле.

Ивета, независимо, че е в 8 коридор... не би трябвало да има никакви притеснения. Тя е с втори резултат от участничките в серията. Така, че първите три продължават напред плюс трите най-добри времена от вички серии. Радослава Мавродиева, също в нейния обхват е квалификационната норма от 18 м. - така, че не би трябвало да имаме притеснения за нашите състезатели,
добави Вълков.

Подробности чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна