Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Разследването на инцидента във Виноградец да се поеме от Окръжната прокуратура в Пловдив

| обновено на 04.09.17 в 16:51




Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването на тежкия инцидент във Виноградец, при който нелепо загина 47-годишния Наско Тонкев да се поеме от пловдивската окръжна прокуратура. Причината е замесването на името на районния прокурор Георги Кацаров в скандалния случай. 


Сотир Цацаров изрази съмнение, че шестгодишно дете може да произведе изстрел от боен пистолет:

Пистолетът е с по-особено устройство на предпазния механизъм. Да. По-особено устройство за разлика от другите оръжия, при които има външен предпазител, който е видим, тук предпазителят е на спусковата скоба, което поставя много въпроси относно възможността на това дете, на тази възраст да преодолее необходимото усилие, което е необходимо за натиск на спусковата скоба, както и затова, кой последно е държал въпросния пистолет. Трудно е детето да стреля с пистолет, но не е невъзможно.


Предстои да бъде разпитан и шестгодишният Юри.
Веднага след извършването на най-спешните действия - утре разпита на малолетното дете, разпит на още един или двама свидетели. Делото ще бъде възложено за разглеждане и за наблюдение на окръжната прокуратура в Пловдив.

Преди час пристигнаха разпечатките  от телефона на председателя на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, но те още не са анализирани, така че не е ясно, имало ли е неформални разговори в нощта на инцидента с районния прокурор на Пазарджик.

Горещи теми

Войната в Украйна