Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Гигова - как се носят три дини с една женска ръка

БНР Новини
Магдалена Гигова.
Снимка: личен архив

Магдалена Гигова е журналист, писател и пътешественик, и е жена, която категорично опровергава старата поговорка, че две дини под една мишница не се носят. За другите може и да е така, но тя успешно се справя с три дини, при това не извънредно, а систематично - от години.
Маги е работила за различни печатни издания, а в момента е водеща на предаване за здравословен живот в една телевизия, с това си изкарва хляба. Паралелно, от доста години насам пак така систематично изпълнява една от своите детски мечти и пътува до най-различни екзотични места из целия свят, а накрая - в свободното си време описва своите впечатления в книги - вече девет издадени.
Маги не е от хората, които пътуват луксозно, отсядат в много скъпи хотели и връщайки се в България си правят равносметката кой басейн е с най-бистрата вода в света. Една от последните й дестинации е Филипините, още не написала нищо за впечатленията си оттам, но ги разказа за „Нашият ден”.
Маги има и доста награди в различни области, за които не обича много да говори, но все пак… За дългогодишната си работа да популяризира българското, както у нас, така и по време на пътуванията си, е носител на наградата „Златен лъв” от „Произведено в България”, а през пролетта на тази година екипът на предаването „О!, Здравей” беше отличен с наградата за добротворчество „Респект”, като Маги беше основната фигура при награждаването.
„Да се готви Луната”, е закачливото име на следващата книга на Магдалена Гигова - още неиздаден сборник от поредните й впечатления от екзотични кътчета по света. Мечтае си да отиде и до Луната, когато билетите станат на някакви разумни цени.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени