Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време за книги

Снимка: БГНЕС

Можем да кажем, че започва седмицата на книгите, защото само след ден се открива Софийският международен панаир на книгата. В рамките на панаира пък за пети път ще се проведе и Софийският международен литературен фестивал. Което означава само едно – в следващите дни, ще имаме наистина много поводи да говорим за книги, и още повече поводи да ги четем.
Защото програмата и на Софийският международен панаир на книгата, и на Софийският международен литературен фестивал, включва богата програма, с много дискусии и съпътстващи събития, с изложби, прожекции на филми и концерти, с  ателиета и работилници. И двете събития имат един организатор – Асоциация „Българска книга“, като фестивалът е платформа за съвременна литература и култура, която се фокусира върху диалога между писателите и обществото, пък и търси връзките между литературата и останалите изкуства.
За онези срещи, които не трябва да пропускаме, а и акцентите, които ще ни помогнат да се ориентираме в онова, което предстои тази седмица, говорим с програмния директор на литературния фестивал – Вера Петрова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна