Приятелката ми е българка. Така, идвайки често в България при нея, тук ми хареса, почувствах се добре и решихме с нея и с други приятели да отворим една типична италианска тратория. Така Любовта ме отвлече.
По този начин Андреа пренесъл у нас вкусовете и ароматите на италианската кухня, за които казва:
Това е ароматът на една свежа градина – съвсем прясно набрани продукти. Това е вкусът и ароматът на Италия. В него има свеж въздух и полъх от Средиземно море.
Според майстора-готвач най-важната съставка в италианската кухня е добрият зехтин. Италианският зехтин е различен от този в други страни – от испанския или от този в Северна Африка, а най-добрият зехтин е от областта Лигурия, убеден е Андреа:
В област Пулия например са най-старите маслинови дървета в света. Това е най-важната съставка при готвенето в италианската кухня – от овкусяването на една обикновена салата – до най-сложния специалитет – най-важен е зехтинът.
Не на последно място е и приятна атмосфера, която италианците умеят да създават, за да накарат всеки да се почувства почти като у дома си, и другото важно условие в италианската кухня – храната да бъде споделена, заключава Мира Стефанова в края на срещата си с италианския майстор в кухнята Андреа Паломбини.