Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Ще обърнем пирамидата на БФС

Снимка: sportal.bg

Любослав Пенев представи екипа си, с който ще атакува президентското място на Българския футболен съюз. Конгресът е на 16 февруари, а сред хората на Пенев са бившият президент на "Левски" Николай Илиев, юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов. Пенев разкри част от стратегията си за развитие на българския футбол.

Радвам се, че има интерес към това събитие. Вече не сме на дъното. Вече сме на дъното на дъното. Когато бях национален селекционер, казах, че ще се работи. Ние работихме, но управляващите хвърлиха целия този труд в боклука. Футболният съюз в момента е една пирамида, обърната надолу. Аз ще я обърна обратно. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви гръгове, крадратчета и триъгълници. 


Готвим проект, съставен от три части - краткосрочен - три години, средносрочен - 7 години и дългосрочен - 10 години. Подготвили сме 10-годишна стратегия. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен проект. За къде сме с тази стратегия. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, много хора започнаха да коментират. Къде са сега тези хора? Нещо не ги виждам. Нека сега да се покажат. Странно е, че примерно един отбор като ЦСКА все още не е обявил кой ще подкрепи. На феновете шапка им свалям, заяви Пенев.

Твърдо съм против президентите да участват в Изпълкома на БФС. Ето казвам ви как ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране. Така ще спестим пътуване на хора от клубовете до София.

Призовавам министър Кралев да не взима страна, защото той представлява държавата. Нека взима отношение, но не и страна. Обяснява колко добре работили с БФС и т.н. Ще искам от държавата един добър партньор и нов стадион. Вълнувам се. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националният отбор да си плаща да играе
, каза още Пенев.

Николай Илиев атакува двама от членовете на Изпълкома Йордан Лечков и Емил Костадинов. Когато слушах Данчо Лечков онзи ден да разказва как не може да накара децата да спортуват, се разстроих, просълзих се. Представете си колко труд и усилия са вложили, колко безсънни нощи са имали настоящите ръководители и в крайна сметка резултатите им са нулеви. Боли ме, че тези техни усилия няма да бъдат видени и оценени от хората.

Обръщам се към Данчо Лечков и Емо Костадинов. Няма как да накарате децата да спортуват, ако по 10-20-30 часа в годината работите. Няма как да накарате децата да спортуват, ако нямате желание, воля, концепция и не подхождате сериозно. Няма как да накарате децата да спортуват, ако гледате само личните си интереси в БФС, заяви бившият защитник, след което се обърна към делегатите, от които зависи изборът на новия президент.

Не се притеснявайте, не се страхувайте, че ви заплашват. Подходете професионално и отговорно, защото от вашето гласуване зависи бъдещето на българския футбол, бъдещето на нашите, на вашите деца и на децата на България, завърши Николай Илиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна