Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хайде на дипломите

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Започна поредната количествена битка в образованието. За студенти. Не за предлагано качество на знания, не за възможности за личностно, творческо и професионално развитие, а за касови бележки. Защото всеки един поне записал се за изпит любопитко е само фискален бон, в разбиранията на 52 университета и другите петнайсетина висши училища и колежи в родината.
Миналата година, до началото на лекциите близо 40% от обявените от частните и държавни висши учебни заведения места за първокурсници останаха непопълнени. Въпреки томболите с джип, смартфони, айфони и други комуникационни устройства. И законово подозрителният свободен прием на чужденци. Някои от тях след това се оказаха проблем за европейската сигурност. Но кой ти гледа Европа, след като плащат. После искаме Шенген. Тази година в томболите вероятно ще има по две джипки.
Та, още преди Министерския съвет да определи местата за първокурсниците, ВУЗ-овете започнаха кампанията за набиране на кандидат висшисти - онлайн, офлайн, на гише и по документи. Важното е младият човек да плати таксата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна