Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хоровият фестивал "Черноморски звуци” в Балчик ще почете композитора Александър Танев

| обновено на 30.03.18 в 19:35
Снимка: chernomorskizvutsi.com

Осмото издание на международния форум ще се проведе от 6 до 10 юни и отново ще разчита на любовта на гостите към хоровото пеене и към морето.  

Домакин, както винаги, ще бъдат самодейците от смесения хор "Черноморски звуци" с ръководител Валентина Георгиева – основател и артистичен директор на фестивала. Според нейната статистика от първото издание досега в Балчик са посрещнали над 4500 певци, обединени в 117 хорови състава от 21 държави от Европа и Азия.  


За поредната приятелска среща през юни са заявили участие 19 състава от 11 страни, девет от тях са български. Изданието ще бъде посветено на 90-годишнината от рождението на видния български композитор Александър Танев – ще има специална изложба и концерт на 8 юни, в който ще звучат негови песни. Фестивалът отново ще предложи на гостите  и творчески работилници, водени от уважавани диригенти и композитори.

"Правим фестивала с изключителна отдаденост и отговорност, така че действително Балчик да се оказва място, където се срещат култури, където хора се запознават и стават приятели" – споделя целта на организаторите диригентката.

Цялото интервю с Валентина Георгиева в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна