Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След "Тя, която маха от влака" идва продължението "Непознати" по разказ на Захари Карабашлиев

Сцена от филма "Тя, която маха от влака"

Организаторите на "Кинематограф" обещават интересен април за почитателите на късометражното кино. Един от акцентите ще бъде филмът "Тя, която маха от влака" - в София той ще бъде излъчен на 15-и април в кино "Влайкова", където ще е първото гостуване на "Кинематограф". Наред с водещия на представянето - Ангел Иванов, въпроси към авторката на филма Камелия Петрова ще може да задава и публиката. Лентата е създадена по мотиви от разказа на Георги Господинов "Кристин, която маха от влака", но надгражда текста и разказва любовна история. Това обясни в ефира на "Хоризонт" актрисата Евгения Ангелова, която изпълнява главната роля:

"Филмът е изграден на базата на три любовни истории - на двамата спътници и на другите, на които махат от влака. Има три избора - дали да останеш, дали да си тръгнеш, или да продължиш да чакаш и просто да си мечтаеш, без нищо да се случва.
В разказа това, което виждаме, са двама души, които пътуват във влака и Кристин решава да помаха на случайни хора, които вижда. Но в оригиналния разказ не разбираме много за историята на двамата пътуващи - дали са просто спътници, или имат някаква връзка помежду си, докато ние във филма разгръщаме една любовна история. Чрез нейното махане всъщност тя се опитва да разбере какво да очаква от любовта, как разбира любовта нейният спътник, защото тя е много влюбена в него и това е едно пътуване, в което тя е решила да види дали тази любов може да се случи между тях. И след като помахва, за да го накара да ревнува - защото той не ѝ обръща внимание, той ѝ разказва две истории и тя разбира неговата позиция за любовта, която зрителите ще видят дали е и нейната".

Евгения Ангелова съобщи, че авторите на филма ще зарадват феновете на късото кино с втора част - заснета по разказ на Захари Карабашлиев, казва се "Непознати", а действието отново се развива в превозно средство - този път в автобус, като сюжетът също е свързан с любовна история, отново на Кристин, но с друг мъж, чиято роля изпълнява
Стефан Вълдобрев.

"Тя, която маха от влака" ще има прожекции на 12-и април в Пловдив, в Свиленград на 20-и април и в Самоков на 14-и април.


Повече по темата може да научите от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!