Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба за Кирил Господинов в Морската градина във Варна

Вероятно помните не една и две култови реплики от популярния филм "Баш Майстора", с който актьорът Кирил Господинов стана любимец на публиката. На интерактивната изложба "Кирил Господинов - БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ", открита в арт салона на Радио Варна, са подредени не само снимки,  но и предмети като известния портфейл с ластика на Баш Майстора и една моряшка тениска, разядена от молци, с която актьорът е пътувал по корабите. Впрочем, точно на 24 май Кирил Господинов трябваше да навърши 84 години.
Изложбата е плод на дългогодишно търсене из архивите на приятели и колеги на дъщерята на актьора - Веселина Господинова, също актриса.
Татко е бил моряк, пътувал е с корабите. През 60-те и 70-те години прави едни от най-върховите си роли във варненския театър "Стоян Бъчваров". Документалистиката ме ограничи до 70-те и 80-те години, когато се снима филма "Баш Майстора", и гарнирах изложбата с наши лични спомени от това прекрасно време, за което жадувам. Имам уверенията на кмета на Варна г-н Иван Портних, че изложбата ще се премести на 25 май в началото на Морската градина на едни големи винили, изработени от общината, каза Веселина Господинова в предаването "Закуска на тревата".
Интерактивната изложба ще продължи до 31 юни.
Чуйте цялото интервю с Веселина Господинова в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени