Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арканхел и Нови български гласове "Еструна" представиха съвместния си проект в Барселона

Снимка: БГНЕС

Снощи съвместният проект на световноизвестния фламенко изпълнител Арканхел и хора Нови български гласове "Еструна" – "Al este del cante" ("На Изток от песента"), беше представен за пръв път пред испанска публика в Барселона.

В предаването „Преди всички“ продуцентът Маргарита Борисова разказа за снощния концерт:

„Испанската публика реагира изключително позитивно, дори екзалтирано към края на концерта. Първоначално бе притаила дъх, за да чуе какво ще последва. В края на концерта „избухна“. Проектът много впечатли хората, защото те не очакваха такова смесване на културите – толкова дълбоко и така вълнуващо.

Мария Александрова от Нови български гласове "Еструна" обясни, че в началото на проекта е имало трудности и за двете страни.

„Именно желанието и упоритостта, с която го правим, води до резултатите, които имаме. …Искаме да представим този продукт тази година по фестивали и концерти в Испания. Може би следващата година можем да започнем да мислим за разширяване на проекта. В момента ще сме съсредоточени върху това да го представим“.

Диригентът на Нови български гласове доц. Георги Петков отчете като изключително успешен вчерашния концерт. Днес те заминават за Севиля, а последната спирка е Малага.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна