Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Спасов и Владимир Тодоров: Доброто кино се премести в телевизията

Иван Спасов /л./, Диана Янкулова и Владимир Тодоров
Снимка: БНР

"Ние просто сме адски искрени с нашата публика и просто разказваме тези истории, които ни вълнуват нас самите. Това, което правим, е това, от което се интересуваме ние и освен това не подценяваме никога публиката и по този начин ние всъщност споделяме с нея. Аз съм абсолютно убеден, че в най-благородната професия са останали най-благородните хора, защото имам привилегията покрай този проект да се запозная с много такива. Така че по-скоро нашият сериал започна да връща доверието в тази професия". Това каза в предаването "Нещо повече" Иван Спасов – креативен продуцент на сериала "Откраднат живот", чийто пети сезон завършва с голям - двучасов епизод.

Владимир Тодоров, специалист по дизайн в Холивуд, който живее в Лос Анджелис, смята, че киното вече се е преместило в телевизията:

"Последните десет години изцяло се изнесе от киносалоните, говорим за драма, комедия, нещо извън супергероите, четвърта-пета част на "Шрек". Защото в Холивуд остана само това в системата - студийната. Доброто, качествено писане и режисиране, че и актьорите, се изнесоха в новата форма на телевизията, която не е задължително телевизия, то е по-скоро един удължен формат на филм".

В звуковия файл чуйте интервюто на Диана Янкулова с Иван Спасов и Владимир Тодоров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна