Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическият дебат ще става все повече антиевропейски

Напълно сигурно е, че обвиненията и съмненията за лобизъм ще се задълбочават.

Големият въпрос е – до колко трите формации в "Обединени патриоти", са в състояние да държат на подписите си под общата програма за управление. ГЕРБ в случая играе ролята на стабилизатор по отношение на нарастващото напрежение между "Атака", НФСБ и ВМРО. Това заяви пред Радио Пловдив доцент Антоний Гълъбов по повод трусовете в патриотичната коалиция.

Според него напрежението между трите политически формации е в парламентарната група на " Обединени патриоти". Затова няма риск за управляващата коалиция. Антоний Гълъбов не изключи и промени в кабинета през есента.

Ако има промени в състава на кабинета, те ще бъдат свързани по-скоро с програмата за управление, коментира доцент Гълъбов.

БСП се отдалечава от Европа

Това е лош сигнал. И този политически сезон това се задълбочи. Защото БСП се опитва да излезе извън рамките на европейската левица, опитва се да спекулира с национал популистки призиви и да смята, че е консервативно завръщането към символи и решения от тоталитарния режим. Самото аранжиране на събора на Бузлуджа беше показателно в това отношение. За съжаление - партия от ядрото ни на политическия живот, се движи все повече извън европейската траектория. Което е лошо, защото освен примитивен, политическия дебат ще става все по-антиевропейски.

Цялото интервю с доцент Антоний Гълъбов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна