Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гл. инспектор Ив. Бакърджиев: Изграждането на околовръстен път ще облекчи трафика през Кърджали

Снимка: БГНЕС

Трафикът към ГКПП „Маказа“ ще остане интензивен, докато не се построи околовръстен път на Кърджали. Това е мнението на началника на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР главен инспектор Иван Бакърджиев.

„В пиковите часове, служители на „Пътна полиция“ наблюдават трафика по основните артерии на града, а при нужда се намесват, регулират и помагат на движението. Следи се за неправилно паркирани МПС-та. От наша страна е изготвено сигнално писмо до Община Кърджали за рехабилитация  на ул. „Заводска“ с цел облекчаване на трафика и в момента същата улица се рехабилитира. Направено е предложение към общината да се промени организацията на движение по ул. „Републиканска“ и да бъде двупосочно. Предложено е и кръстовището образувано от бул. „Христо Ботев“ и ул.“Стефан Стамболов“ да се направи кръгово.

Гл. инспектор Иван Бакърджиев заяви, че на местата на пътните артерии, които предразполагат към увеличаване на скоростта, са сложени видеокамери.

Според него причината за големия трафик в областта е пътуването към ГКПП „Маказа“: „Това трасе се използва от всички участници в пътното движение, независимо от каква националност са. Липсата на обходен път кара този поток да преминава през една от основните артерии на града.“

Основният път в областта към ГКПП „Маказа“ се контролира с мобилни камери, които се разполагат в различно време на различни места и контролират скоростта.

Основното решение за облекчаване на трафика в града е изграждането на околовръстен път, беше категоричен главен инспектор Иван Бакърджиев.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна