Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Алтер его" гостува на сатиричния клуб "Морски таралежи"

| обновено на 08.09.18 в 17:07

На 250 километра от Пловдив се изнесе ударната група на „Алтер его” и по-специално – в източна посока! Водещият на предаването, който никога не е сам, се стовари в Бургас като парашутен батальон в кадриран състав и осъществи конспиративна среща с местни сатирици. Явката – Дома на писателите. Ятаците – двама от най-изявените представители на сатиричния клуб „Морски таралежи”: Ваньо Вълчев и Динко Павлов. Контактът – многопосочен. 



Това, последното, означава, че докато Петър Краевски разменяше хумористична информация с бургаската агентура, неговото алтер его Краю Петровски разменяше флуиди с две застаряващи шведки на плажа – за отвличане на вниманието. Същото второ „Аз” на познатия ви радио говорител дегустира местни специалитети като цаца, кисело зеле и филе от акула със строго сатирична цел. Какъв е резултатът от органолептичните му експерименти ще разберете само, ако слушате предаването тази събота след новините в 15 ч. или повторението в неделя по същото време

Снимка

На първата снимка, направена със задна дата, са документирани: Динко Павлов, Ваньо Вълчев, Петър Краевски и вече покойния председател на клуб „Морски таралеж” Георги Мавродиев, чиято светла енергия беше сред нас. 

В курса на предаването, преди разконспирирането на гостите, ще си спомним и за напусналия ни през 2016-та година поет и сатирик Ивайло Иванов от Троян, както и за Сергей Румянцев от началото на миналия век.

На втората снимка е корицата на един от сборниците с хумористични текстове, който се издава от клуб „Морски таралеж”. Хвала!

„Алтер его” – парола: „цаца”, отговор: „карагьоз”!

Автор и водещ – Петър Краевски


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна