Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катерачът Петър Иванов: Съвсем реално е да достигна подиума на Младежките олимпийски игри

Петър Иванов
Снимка: Личен архив



24-ма наши олимпийци заминават днес за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Игрите ще продължат от 6 до 18 октомври, а нашите състезатели ще мерят сили с най-добрите в 14 вида спорт.  Делегацията е водена от председателя на БОК Стефка Костадинова.

В третите Младежки олимпийски летни игри за първи път намира място спортното катерене. Нашата надежда там е 18-годишният Петър Иванов - двукратен европейски шампион в дисциплината боулдър (2015 и 2017 г.), двукратен носител на европейската купа, включително за тази година - със спечелени две първи и две втори места в отделните кръгове. Последната до момента победа на Пепи е сребърен медал на Европейското първенство по боулдър за юноши и девойки в Брюксел в края на това лято.

"Очакванията и тази отговорност, която нося, са големи... Но все пак, когато изляза на стената, забравям за всичко останало", каза в предаването "Хоризонт до обед" Пепи, който тази година той завършва Първа английска гимназия в София.
 
Преди да замине той сподели, че в училище получава голяма подкрепа: "Учителите подходиха с разбиране. Съученците ми ме заредиха с енергия и съм още по-мотивиран да покажа на какво съм способен... Много бих се радвал, ако достигна подиума, мисля, че е свъсем реално. С малка доза късмет вярвам, че най-добрите резултати са напълно възможни".

Интервю с Петър Иванов чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна