Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Героите на родния ъндърграунд с Култов коледен концерт

Светльо Витков, Ерол без "Уикеда", Кольо Гилъна, Сърмата Хари, Ники Луканов... обещават невиждано събитие!

Снимка: Ани Петрова, БНР

Светльо Витков и още трима герои на родната пънк и рок сцена – Кольо Гилъна, Ерол и Сърмата Хари ще зарадват феновете си утре вечер с Култов коледен концерт.

„Нашият девиз не е "Продължаваме напред", защото ние сме българи. Нашият девиз е на миньора: "Надолу и настрани“, коментира Витков днес в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Обяснявайки „култовия“ концерт, той каза, че става дума за „култови фигури и личности на българския ъндърграунд и българската музика“. И съобщи, че ще се появи и Ники Луканов от „Холера“.

„Това са едни хора, които не са свирили в клуб от доста време, особено Кольо Гилъна“, каза Витков и разказа, че репертоарът включва песни на „Контрол“, КГБ, „Уикеда“, както и че на сцената ще излязат 20-ина музиканти.

Той очаква „невиждано, коледно събитие“ и се надява "да не протече таванът".

„Няма да чуете Ерол, ще има фини прахови частици“, каза Витков, очевидно визирайки прогнозата за замърсеност утре, преди в разговора в „Преди всички“ да се включи вокалистът на „Уекеда“.

„Винаги ми е било приятно със Светльо и просто не можах да откажа“, каза Ерол за появата си на концерт в клуб. И призна, че е имал известни притеснения да се появи „просто като Ерол“, защото от 20 години се чувства като Ерол от „Уекеда“.

Светльо Витков каза, че ако концертът в клуб „Микстейп 5“ под НДК е успешен, може до другото лято да организират подобен, но на открито.

Разговора на Силвия Великова със Светльо Витков и с Ерол Ибрахимов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна