Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев в топ 10 на световния супер ендуро шампионат

Теодор Кабакчиев
Снимка: Личен архив

Теодор Кабакчиев с КТМ завърши на 9-о място в първия кръг на световния супер ендуро шампионат. С резултат 4-12-12 в трите манша на клас „Джуниър“ (за състезатели до 23 години) състезателят на „Exteme Racing“ даде 12-о време в квалификациите, което му отреди втора редица на стартовата решетка. Със страхотно каране българинът завърши на 4-о място в първия манш.

Във втория манш габровецът поведе групата , като запази лидерската си позиция в първите 2 обиколки. Лошо падане обаче го остави на 12-та позиция.

На тази позиция Кабакчиев финишира и в третото състезателно пробягване на трасето.

Така Тодор Кабакчиев спечели общо 18 точки за генералното класиране.

“След доста трудни квалификации се класирах за финалите половината от участниците отпаднаха. Аз бях с 12-о квалификационно време, което означаваше, че ще стартирам от втора редица на стартовата решетка. В първия манш стартирах добре и минавах доста участници, като накрая финиширах 4-ти. Във втория манш потеглих отлично и поведох състезанието. Карах със самочувствие, че съм първи, не съм се притеснявал. Правих голям скок, с който прескачам следващото препятствие - голямо дърво. Скочих с няколко сантиметра по-късо и задната гума ми се закачи в дървото, след което претърпях силно падане и изоставане в класирането драстично. Все пак се мобилизирах и завърших манша 12-ти. Третият манш не успях да направя добър старт и добрите траектории по трасето бяха блокирани почти винаги. Блъскахме се агресивно с другите състезатели в борбата за позиции, което ни доведе допълнителни падания и съответно забавяне от темпото на водача. Завърших 12-ти. Сборно от трите манша 9-ти. Физически се чувствах отлично, надявам се да успея да избегна грешките занапред и продължавам да се боря следващите кръгове!“ , сподели след състезанието българинът.

Челната тройка в клас „Джуниър“ оформиха англичанинът Уилям Хоре (Husqvarna) с 60 точки, Дейвид Киприан (Чехия, Husqvarna) – 49 точки и Нюрберт Левенте (Румъния, Husqvarna) – 35 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна