Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официалният фотограф на Народното събрание

Юли Кривошиев: Работя за историята и нямам право на грешка

7
Честване на 3 март, 2021
Снимка: Юли Кривошиев, НС

„Отразявам всяко едно официално мероприятие в ежедневието на парламента. Придружавам председателя на Народното събрание като пръв сред равни, олицетворение на институцията, във всички негови срещи, събития, визити, делегации, в които участва. Един хроникьор на времето.“ Така описва делника си Юли Кривошиев, официален фотограф на Народното събрание, който гостува на предаването „Изотопия“.

15 години Кривошиев е работил в парламента като снимащ журналист. От пет години се занимава с официалното визуално документиране на институцията.

Приключва работа 44-ото Народно събрание. На снимката: Корнелия Нинова и Цвета Караянчева

Признава, че много бързо е успял да превключи, защото е успял да заслужи доверие. По думите му, важно е да предразполагаш човека, защото всичко е подчинено на доверието и професионализма.

„Едно кредо мога да кажа: дискретност и професионализъм. По-тъмен от сянката – такъв трябва да съм на терен, да съм незабележим и в същото време успешен, защото нямам право на грешка.“

Председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева   Снимка: Юли Кривошиев

Моята роля е надпартийна, напомня Юли Кривошиев.

Сградата на стария парламент носи духа на времето, несериозно е да се прави съпоставка с новата сграда и новата пленарна зала, отбелязва още парламентарният фотограф.

Без да звучи претенциозно Кривошиев подчертава, че работи за историята, затова няма право на грешка.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. Още снимки на Юли Кривошиев вижте в галерията. Можете да последвате Изотопия във Facebook и Intstagram.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна