Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов стигна до първи полуфинал за сезона

Димитър Кузманов ще играе срещу трети французин в Индия.
Снимка: Bengaluru Open

Димитър Кузманов записа първи полуфинал за сезона, след като се класира за тази фаза на на фючърса от категория 80 на твърди кортове в Бангалор, Индия.

Втората ракета на България победи французина Матиас Бург с 6:4, 6:2 след час и половина игра.

Мачът започна равностойно, като всеки вземаше уверено подаването си. Мико нанесе своя удар в десетия гейм на сета. От 0:40 той стигна до точка за пробив и я реализира, за да спечели частта след 51 минути игра.

Кузманов продължи серията си до 3:0 в следващия сет, след което Бург поиска медицински таймаут. Пловдивчанинът запази концентрация, проби отново за 5:1 и след това сервираше за победата. За съжаление 28-годишният Мико изигра слаб гейм, който загуби на нула. В следващия обаче българинът стигна до мачбол и го реализира без игра след втората поредна двойна грешка на съперника.

Кузманов вкара 62 процента първи сервис и спечели 77 процента от точките при разиграването му. Той постигна два аса, но и направи три двойни грешки.

С успеха си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е №208 в момента.

Следващият съперник на Димитър е отново французин. Това е третият поставен Ензо Куако, който е 155-и в класацията на АТР.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна