Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството в Кипър подпомага туризма със специална програма

Снимка: архив

Нова програма на правителството в Кипър за стимулиране на вътрешния туризъм чрез субсидиране на разходите за него започва от днес. В продължение на 3 месеца, до края на юли, постоянно живеещите в страната, включително българите, могат да почиват в хотели на острова на преференциални цени.

Почти 200 хотели, сред които и 5-звездни, ваканционни апартаменти, туристически селища, места за агротуризъм във всички райони на Кипър се включиха в програмата и предлагат лятна почивка при намалени цени, част от които се заплаща от държавата.

Определената максимална цена за двойна стая със закуска на вечер е 100 евро с ДДС, като хотелите обявиха и цени от 40-50 евро.

Държавата поема 20 евро от тази стойност.

Изискваният за преференциалните условия минимален престой е 3 нощувки, а максимално допустимият - 7.

За реализацията на програмата са предвидени 3 млн. евро, съобщиха от Министерството на туризма.

Новият план за субсидирана лятна почивка е част от стратегията на правителството за насърчаване на местния туризъм чрез предоставяне на отдих на достъпни цени.

Програмата е и част от мерките за подпомагане на хотелиерството, туризма и икономиката като цяло след коронавирусната криза и за компенсиране на въздействието върху тях от загубата на руския и украинския туристически пазари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна