Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата, която винаги носи усмивката

Снимка: Кристиян Илиев

Ако се вгледаме в образите, на които актрисата Стефания Кочева вдъхва живот – както на екрана, така и на сцената, виждаме вдъхновение, финес и елегантност. Сцената на Сатиричния театър е нейният "втори дом“. Може да се похвали с роли във филмите “Отплата”, “Скъпи наследници”, участва за кратко и в “Стъклен дом”. В "Сатирично кабаре“ Стефания Кочева се превръща в балерина с иронично намигване към реалността, към живота, такъв какъвто е - смешен, тъжен, понякога нелогичен.

В 6-серийната приключенска драма с елементи на романтика, научна фантастика и интригуваща кримка "Порталът“ тя се превъплъщава в образа на певицата Жана Янева, която загива при мистериозни обстоятелства.

Визията 70-те

Ситуиран в средите на творческата бохема, сериалът има специален акцент върху музиката от златните години на българската естрада. Интересно време - особено, ако играеш певица от онази епоха. Самият процес да си изградиш ролята, цялото това търсене, как се е развивал шоубизнесът, провокира към търсене на детайли. Едно от трудните неща в сериала при създаването на образите е обстоятелството, че жените едно време са били много по-женствени.

"Всичко ми беше толкова интересно. В нито един миг не съм чувствала, че трябва да направя конкретна задача, а всичко беше удоволствие за мен“ - според Стефания Кочева именно всичко това прави актьорската игра автентична.

Извън изкуството

За себе си Стефания Кочева споделя, че се вълнува, когато е с приятели, когато споделя емоциите си, а тази емоционалност е много прекрасна, когато става дума за млада жена в днешния забързан свят.

Интервюто със Стефания Кочева можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна