Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелена школа" 2022 ще се проведе на 14 и 15 май

Снимка: БГНЕС

Първият практикум на "Зелена школа" 2022 ще се проведе на 14 и 15 май в Градината за градско земеделие "О'Беля". Събитието се организира от Столична община в изпълнение на проект "FoodWave".

Зелената школа предлага теоретични и практически обучения по теми, свързани с биологичното земеделие, чистото производство на храни и балансираното хранене – дори и в градски условия, устойчивото производство и потребление на храна, връзката им с климатичните промени и опазването на околната среда, съобщиха от Столичната община. Обученията са безплатни.

Участниците в "Зелена школа" ще могат да се запознаят лично и на място с успешната инициатива за градско земеделие "О'Беля" от нейния създател и мениджър Симона Атанасова.

Ники Генов от най-успешния фермерски пазар в София "ХРАНКООП" ще ни разкаже как да търсим и популяризираме чиста храна, директно от производителя.

Радостина Христова (Радостна Мама) ще представи успешното използване на социалните медии за инициативи и продукти, свързани с храната и климата.

Блажка Димитрова от "ZeroWaste" ще сподели за своя опит със създаването на храни и ресторант без отпадък, и кои са предизвикателствата пред зеленото предприемачество.

Организаторите са подготвили интересни и вкусни практически задачи и игри сред градската природа.

В момента се провежда и подбор за последния четвърти екип на обучението и все още има свободни места за кандидатстване до 17 май на:  https://forms.gle/PWzDihrvguobKxrM7

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна