Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиесата “Дебело прасе” с премиера за България

Снимка: Младежки театър Николай Бинев

Съвременна сатира за нашето живеене във време на хедонизъм от образи - това е пиесата “Дебело прасе”на американския автор Нийл Лабют. Тя ще има своята премиера за България на сцената на Младежки театър “Николай Бинев”. Зад “Дебело прасе” стои проста и въздействаща история на жена библиотекарка с наднормено тегло, която по никакъв начин не се вписва в изискванията на света. Един мъж се влюбва в нея и той трябва да реши дали да приеме нейната различност, или да продължи по своя път, правейки компромис с чувствата си.

Повече подробности за пиесата пред Радио София разказа режисьорът Стайко Мурджев.

“Ние навсякъде сме заобиколени от лъскави и специални образи, на които искаме да приличаме. И всъщност нашата трагедийност на живеенето може би е, че ние никога не можем да достигнем тези изключителни образи, на които робуваме”, сподели Мурджев.

Главният персонаж Хелън е изигран от актрисата Анастасия Ингилизова, а в пиесата са замесени имената на Койна Русева, Александър Хаджиангелов и Георги Гоцин, като  сценографията е на Никола Налбантов.

“По пиесата на Нийл Лабют разказът е разположен в един офис на една голяма корпоративна компания, а всъщност ние тук решаваме нашият разказ да се случи в една фитнес зала. И всъщност в един момент тези фитнес уреди, които заобикалят разказа ни, започваме да се чудим: всъщност сега те фитнес уреди ли са, или някакви уреди за мъчения? Всичко започва в своята двузначност”, сподели режисьорът.

Премиерата на спектакъла “Дебело прасе” в Младежки театър "Николай Бинев" ще бъде на 21-и май от 19:00 ч.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна