Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първият български финансов трилър тръгва по кината

Днес в над 60 киносалона в цялата страна, тръгва официално първият български финансов трилър "Борсови играчи". Лентата събира звездни имена като актьорите Александър Алексиев, Мариан Вълев - Куката, Радина Кърджилова, Димитър Баненкин, Дарин Ангелов, Стоян Дойчев и Стоян Радев, които въвличат зрителите в света на  финансите и капиталовите пазари.

По думите на режисьора Георги Костов, идеята е била на продуцента, с когото създадоха филма “11 А”. 

В "Нашият ден“ режисьорът Георги Костов споделя: "В последните години се развиват борсовите и капиталовите пазари. Доста хора започнаха да търгуват на борсите от собствените си компютри. Появиха се много платформи, който позволяват да търгуваш на Уолстрийт, без да си стъпвал в Ню Йорк“.

Едно финансово събитие е в основата на филма. Централната швейцарска банка "разскача" швейцарския франк от еврото. Тогава за броени часове франкът скача с 30% и в рамките на няколко дни някои хора правят "големи пари".

Сюжетната линия

"Хубаво е всеки филм да има и човешка история. Това беше и идеята на Кузман Илиев, който измисли тази любовна история, това да бъде и самият образ на героя“, допълва Георги Костов.

Александър Алексиев се превъплъщава в ролята на Виктор Ангелов – млад университетски преподавател по финанси в престижен български университет. Приятелката му Никол (Боряна Братоева) обаче не е удовлетворена от връзката им и се впуска в авантюра с успелия борсов играч Деян (Дарин Ангелов). Съкрушен от случилото се, Виктор започва работа в брокерската компания на бившия партньор на загиналия му баща – Камен (Мариан Вълев), с цел да си върне Никол.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Наталия Маева