Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кевин Спейси с 4 обвинения в сексуално насилие във Великобритания

Кевин Спейси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания американският актьор Кевин Спейси бе обвинен в четири отделни случаи на сексуално посегателство срещу трима мъже, съобщиха от Кралската прокуратура.

62-годишният актьор бе обвинен след като лондонската полиция разгледа доказателствен материал, свързан със серия от оплаквания за периода 2005 - 2013 година. Три от оплакванията са за сексуално насилие в Лондон и едно в графство Глостършир.

Първото сексуално престъпление датира от март 2005 в Лондон, а второто е през август 2008 - също в британската столица. Третото оплакване е с адрес графство Глостършир през април 2013 година.

Ръководителят на отдела за специални разследвания Розмари Ейнсли е цитирана от Би Би Си, че след обстойния преглед на доказателствата от полицията е взето решение за повдигане на обвиненията срещу Кевин Спейси за четири сексуални посегателства срещу трима мъже.

Американският актьор е призната световна звезда с участие в знакови ленти като "Обичайните заподозрени" и "Американски прелести“, както и в сериала "Къща от карти". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени