Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослава Кацарова в дългите сенки на август

Снимка: Диляна Флорентин

Лятото току-що започна, а Мирослава Кацарова и нейният екип вече гледат към август, където своето първо лятно издание ще има "Plovdiv Jazz Fest". "Plovdiv Jazz Summer" ще бъде в началото и края на август. Програмата му се подготвя на две места – в лятно кино „Орфей“ в Пловдив, където между 3 и 5 август са концертите на Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава. А от 26 до 28 август в село Марково ще бъде втората част с музикални събития, които включват и концерт на Теодосий Спасов.


"Дългите сенки на август" се нарича откриващият концерт на 3 август. На сцената ще видим Мира Кацарова и триото ѝ – Мирослав Турийски (пиано) и Младен Димитров (барабани). Заглавието на концерта е заимствано от най-новата песен на триото, чиято премиера също ще бъде през август– съобщи за "Артефир" известната джаз изпълнителка, радио и тв-водеща, която ръководи и "Plovdiv Jazz Fest".

Димитрина Кюркчиева разговаря с Мирослава Кацарова за програмата на първото издание на "Plovdiv Jazz Summer". И не само. Чуйте звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени