Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Бояджиев-син: Най-големият враг на изкуството е егото

Снимка: Ани Петрова

Той носи името на баща си и се гордее с това, но макар и двамата да се занимават професионално с музика, твърди, че "се борят в различни жанрове". Скромен и самокритичен е и упреква сам себе си, че не проявява достатъчно самодисциплина, за да работи толкова, колкото би му се искало.

В разгара на един много успешен и плодоносен творчески сезон, малко след рождения си ден и състоялия се на 29-и юни негов авторски концерт с камерни творби, изпълнявани само по веднъж досега, Румен Бояджиев-син отново е наш специален гост, за да установим с изненада, че от първата ни среща вече са изминали цели четири години, че в този период са се случили много неща и на бял свят са се появили много нови негови произведения.

Румен Бояджиев-син и Аделина Александрова
За тях, за това как и от какво се ражда вдъхновението, за пътя, по който върви неотклонно и за своята гледна точка към света, Румен ще ни разкаже в две поредни съботи – на 2 и 9 юли – от 11 часа в "Предаване без име". Ще звучат най-новите му творби, включително и Увертюрата към детската опера "Ледената кралица", която през месец юли 2021 получи Голямата награда на Международния конкурс за композитори на филмова музика NGC Competition.

Кратък фрагмент от разговора можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.