Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Повярвай, за да видиш" – 12 духовни лидери, обединени в посланието за любов

Снимка: Дом на киното

На 4 август, от 19.00 ч., в Дома на киното ще бъде излъчен аржентинският филм "Повярвай, за да видиш", в рамките на летния фестивал "Кино за пътешественици"

Какво стои отвъд осезаемото? 12 духовни лидери ни запознават със своите практики в постигането на хармония между човека и природата. Всеки е представител на различна култура някъде по света от Корея до Сибир, от Индия до Мексико, от Гренландия до Малта.

"Повярвай, за да видиш" е много мащабен проект на фотографката Габи Хербщайн, която го снима в рамките на три години и за да стигнем до този пълнометражен филм, който зрителите ще могат да видят в Дома на киното, тя заснема 12 документални минифилмчета, за всеки един от 12-те духовни лидери, които зрителите ще могат да видят на 4 август“, каза в предаването „Радиокафе“ Здравко Григоров, който е част от организаторите.

Той добави, че Габи Хербщайн определя филма като "мост, минавайки по който ще открием вярата в нас“. Освен фини мисли филмът е с много добра визия и показва кадри от непознати райони, каза още Здравко Григоров.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени