Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчетата на Мартин Стоев победиха и Сърбия на Балканиадата

Национален отбор по волейбо под 20 години
Снимка: БФВ

Националният ни отбор по волейбол за младежи под 20 години продължава отличното си представяне на Балканиадата в Тирана (Албания). Волейболистите на Мартин Стоев надиграха Сърбия с 3:0 гейма, в отделните части 25:20, 25:15, 25:23 точки във втория си мач от втора  група на турнира.

Родните представители не бяха срещали сърбите в последните две години. Въпреки това "плавите" не успяха да изненадат тима ни. Националите имаха водеща роля през цялото време на мача. Еденствено в третата част сърбите показаха по-голям отпор, като стояха близо в резултата. В решителните минути нашите показаха класата си и не позволиха противодействие, като спечелиха мача категорично в три гейма.

Така младите ни таланти записаха втора категорична победа, след като в първия си мач надделяха над Северна Македония също с 3:0 гейма. С това България спечели първото място в групата и продължава във финалната четворка.

В полуфиналите волейболистите ни ще играят с втория от първа група. Съперникът ни ще стане ясен в утре. Полуфиналният двубоят е на 9 септември от 21:00 часа.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени