Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хитър Петър ще е талисман на световното първенство по художествена гимнастика

Снимка: БГНЕС

Хитър Петър ще е талисманът на 39-то световно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 14 до 18 септември в „Арена Армеец“, това съобщи в студиото на "Денят започва" по БНТ президентът на федерацията Илиана Раева.

"Зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата", сподели Раева, но не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност.

"Тази година Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада - 101 каба гайди ще открия състезанието на 14 септември, както и олимпийските шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне. Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия - 62 държави. На миналото Световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", добави президентът на БФХГ.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна