Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късометражният филм "Магаре" на Мартин Негрев спечели още 2 награди, след като взе "Златна роза"

Филмът "Магаре“ на режисьора Мартин Негрев
Снимка: Личен архив
След като миналата година спечели наградата "Златна роза“, първият независим филм на младия режисьор Мартин Негрев отново беше отличен. Това се случи на последното издание на Международния фестивал за късометражно кино "На брега“, който се проведе в лятното "Кино Кабана" в София.

Журито в състав проф. Ивайло Христов, Вернис Клиер, Майя Виткова-Косев, Илия Волок и Яна Титова присъди общо две награди на филма "Магаре“ за най-добър филм на режисьора Мартин Негрев и за най-добър актьор Красимир Доков в ролята му на Стамат.

Без предварителен кастинг и без да се познават режисьорът на късометражния филм "Магаре" Мартин Негрев и актьорът Красимир Доков само за 15 минути решават, че ще работят заедно:

"Бяхме решили да се срещнем с няколко актьора, за да можем да изберем кой ще е по-подходящ, евентуално да ги пробваме и така нататък, а в крайна сметка стана така, че ние посетихме Красимир Доков в Пловдив. В рамките на 10-15 минути разбрах, че това ще е актьорът. Нямаше нужда повече да търся, просто Краси беше Стамат. За мен той се припозна в тази история" - разказа за БНР Мартин Негрев.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виктория Петрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна