Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради ДБ Марица е в това състояние

| обновено на 05.10.22 в 13:38
"Нямам подписан договор. Никой не ме е извикал още да подписвам договор". Така съсобственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов коментира пред Радио Пловдив обявеното от община Пловдив частично бедствено положение и поръчка чрез директно възлагане за почистване на коритото на река Марица.

"Заради "Демократична България" цялата река е в това състояние. Защото миналият път имаше пусната поръчка, те пак я спряха. И не дай си Боже, ако този дъжд беше паднал не в Карлово, а в Пазарджик, нямаше да остане един мост в Пловдив и "Демократична България" не знам какво щяха да обясняват на обществото тогава", каза още Илиян Филипов.

Той добави, че преди 15 дни е бил повикан от кмета Здравко Димитров: "Кметът ме попита дали имаме капацитет, с каква техника разполагаме. Казал съм му, че имаме капацитет, имаме техника и вчера научих от медиите, че аз ще почиствам реката".

Илиян Филипов посочи, че с него е обсъждано осигуряване на проводимостта на реката:

"Това означава, че всички дървета, които са вътре в коритото на реката, трябва да бъдат премахнати, както и островите, които са образувани вътре в реката. Тези острови ако не се отстранят, това означава, че утре пак ще избуят дървета там".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна