Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на филма "Следеният човек"

След дългогодишна работа на режисьора Димитр Коцев - Шошо по документалния филм "Следеният човек", той вече ще има своята премиера на "Синелибри". 

Филмът е адаптация на романа със същото заглавие на Веселин Бранев – режисьор, сценарист, писател, автор на други две книги: "Чаша кафе сутрин" и "Осъмване без някого", писани през 60-те. Бранев е известен с игралните и телевизионни филми като "Хотел Централ", "Убийства", спреният "Сумрак", част от сериала "Записки по българските въстания" и др. 

Документалният му роман "Следеният човек" вече има няколко преиздания. Авторът го е определил като "спомени, предизвикани от документи", но разказът е не само за личната история на един мъж, прочел досието си, а е свидетелство за тоталитарното време, в което "хората от сумрака", както нарича Бранев хората от Държавна сигурност, владееха живота на затворените в лагера отсам Желязната завеса. Лагер, от който беше част и България, с живот под постоянно наблюдение.

За премиерата на "Следеният човек" на 13 октомври от Канада, където от 1997 г. живееше баща му, пристигна синът Владислав Бранев.

Чуйте режисьора Димитър Коцев - Шошо

Снимки – Синелибри

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна