Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микеле Плачидо пристига с новия си филм на Киномания

Сянката на Караваджо - филм на Микеле Плачидо
Снимка: Киномания

Българският филм „Майка” на режисьора Зорница София, копродукция с Германия и Хърватия, който ще има само една прожекция в рамките на фестивала, ще открие тазгодишната Киномания на 17 ноември от 19.00 ч. в зала 1 на НДК. Публиката ще може да съпреживее автентичен филм, вдъхновен от реалната история на една българка и от нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца в триумф на различен тип родителство. 

Главната роля се изпълнява от актрисата Дария Симеонова, за която това е дебют за главна роля в киното. Всички деца участници във филма, и в България, и в Кения, не са деца-актьори – те са сираци или деца от улицата- факт, който допринася за автентичното звучене на лентата.

Сред хитовите заглавия на Киномания са: „Семейство Фейбълман“ (The Fabelmans) - почти биографичният филм на световноизвестния режисьор Стивън Спилбърг и „Сянката на Караваджо“, за чиято премиера в България специално пристига неговият режисьор, съсценарист и изпълнител на една от главните роли - Микеле Плачидо, познат у нас най-вече с образа си на Корадо Катани в култовия сериал „Октопод“. Новият му филм „Сянката на Караваджо“ бе показан за първи път по време на Международния кинофестивал в Рим, извън конкурсната програма, и беше ентусиазирано приет от публиката и от критиците.

Плачидо лично ще представи филма си, а прожекцията ще е предшествана от среща на публиката с италианската звезда на 19 ноември в зала 1 на НДК- съобщи за „Артефир“ Хермина Азарян, организатор на Киномания.

Фестивалът ще продължи до 4 декември.

Чуйте разговора с Хермина Азарян в звуковия файл.

Снимки – Киномания

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна