Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЛИБЕ и ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ – моноспектакъл за душата

Дизайн: Мария Илчева

Във времето, в което живеем, сякаш всичко що има материя, тегло и се измерва в цифри, придобива значителна стойност. И въпреки това душата пак си иска своето. Пак си намира път между общото, за да го направи лично. За това принос има изкуството. То, подобно на любовта, от която (почти) винаги е провокирано, гали сетивата, буди чувствата, успокоява умовете и окрилява именно душата. В дни като днешните изкуството дава смисъл на човека да продължава да бъде този, който е и който иска да бъде. И отново в същите тези дни точно човекът създава изкуството.

В случая човекът си има и име – Ива Георгиева, автор на стихосбирката "Либе". В този случай и изкуството се побира в име – "ЛИБЕ и ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ", поетичен моноспектакъл, който цели да накара хората да изпитат най-присъщото за човека – чувствата.


Ива пише поезия, обича езика, изживява миговете и умело танцува и играе на сцената. На 8 декември от 20:00 часа в артистичното пространство "The Loft Sofia" тя ще обедини стиховете си с тези на вдъхновителите – Валери Петров, Дамян Дамянов, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Петя Дубарова и др. Спектакълът ѝ ще отдаде почит както към тези големи имена в българската литература, така и към изкуството на музиката и танца.

Повече за "ЛИБЕ и ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ" и таланта на Ива Георгиева чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени