Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорското училище по изкуствата с нови придобивки

| обновено на 08.12.22 в 16:48

Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора се радва на нови придобивки. Това са инструменти, сред които: перкусии, флейта, саксофон, малък контрабас, както и озвучителна техника. Тази възможност идва в резултат от спечелени проекти в Министерството на културата и Министерството на образованието.

Има и още хубави новини - като създаването на детски струнен оркестър с най-малките възпитаници на учебното заведение; подписани партньорства с двете от институциите в града - Държавната опера и Драматичния театър, на чиито сцени младите артисти ще могат да се изявяват.

От тази есен училището вече има и свое специализирано предаване в местната ТВ Стара Загора, озаглавено "Избрах уникалното - уча в Музикалното". Веднъж месечно учениците от гимназиалните класове ще влизат в ролята на телевизионни водещи, редактори и ще помагат при цялостната му реализация.

Всички тези хубави новини съобщи в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Красимир Къшев - новият директор на НУМСИ "Христина Морфова". Чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна