Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Людмила Даскалова за спектакъла "Право в очите"

Георги Мамалев на 70!

В Драматично-куклен театър "Константин Величков“ - Пазарджик се състоя премиерата "Право в очите" от Весел Цанков и Георги Мамалев. Режисьор на спектакъла е Владлен Александров, сценография Боряна Семерджиева. Двете действащи лица Той и Тя са поверени на Георги Мамалев и Людмила Даскалова.

"Импровизирано телевизионно студио, в което неудобните въпроси на нашето съвремие се задават от самия Георги Мамалев. Засега само това е достатъчно обещание за качествена и не съвсем безобидна комедия – особено след като текстовете, които се разиграват на сцената, са в съавторство на големия ни актьор и писателят Весел Цанков. На път сме да представим на публиката театрален жанр, който е единствен по рода си, казва Владлен Александров, заел се с постановката на този свръхактуален паноптикум, както го нарича той. За партньор на Мамалев в "Право в очите“ режисьорът е поканил една от най-обичаните актриси от пазарджишката трупа Людмила Даскалова.“ Разказват от Пазарджишкия театър.

С този спектакъл Георги Мамалев празнува своята 70-та годишнина в Пазарджик на Голяма сцена. Неговата партньорка Людмила Даскалова е сред звездите на пазарджишката трупа. Завършва НАТФИЗ ”Кр. Сарафов”, гр. София, в класа на Елена Баева и Атанас Атанасов – Актьорско майсторство за драматичен театър, випуск 1995-а. През същата година дебютира на сцената на Родопски драматичен театър – Смолян. От 1999 г. е в трупата на Пазарджишкия театър. Участва във филмите "Шменти Капели: Легендата", реж. Владислав Карамфилов, "Пазачът на мъртвите", реж. Илиян Симеонов и др.

Получава награда за женска роля на "Друмеви театрални празници", Шумен, 1999 за ролята на Софрона в "Епични времена", реж. Петринел Гочев, и за женска роля на Община Пазарджик, 2006, за ролята на Сирена в "Руско жиголо", реж. Владимир Петков;

От 2016 г. е ръководител на детска театрална школа "Пластилин", Пазарджик.

Чуйте интервюто на Надя Атанасова с актрисата Людмила Даскалова.

Снимка – ДКТ "Константин Величков

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна