Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Николов-Жорони за смеха, семейството и божествения ток

Георги Николов - Жорони с дъщеря му Фрея
Снимка: БНР

Да раздаваш смях на публиката, но и да си отдаден на семейството си. Какво е да станеш баща на Коледа и как с усмивка да преодоляваме трудностите? 

Наричат го "Една от сензациите в стендъп комедията". Роден на Деня на детето през 1987 г. в град Левски, като Георги Николов. Неслучайно добавя към името си и псевдонима Жорони. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Стига до финала на формата "Претендентът", организиран от "Шоуто на Слави". Женен е за руската певица Виктория Куприна от втория сезон на X Factor. Имат прекрасна дъщеричка Фрея, която обожават. Най-хубавият коледен подарък, който семейството на Георги получи, е появата на бял свят на сина им Богомир. 

За смеха, за семейството и за любовта – в студиото на "Нашият ден" разказва комедиантът Георги Николов-Жорони в компанията на своята дъщеря Фрея.

"Може би имам професионално изкривяване – каквото и да се случва в живота, винаги го обръщам на комедия. И гледам как определена случка трябва да се превърне в минисет, който да влезе в мое шоу“, казва Георги Николов – Жорони.

Той отправя един апел към слушателите: "Никога не пренебрегвайте четенето на приказки и на истории. Това винаги ще бъде тренд, то няма как да излезе от мода.

Четенето на приказки изключително много обогатява децата, защото от стари времена когато са разказвани истории за добри и лоши герои, са ситуации, които малко или много са житейски."

Георги Николов-Жорони е първият стендъп комедиант, реализирал европейско турне. Той успя да разсмее публиката в Мюнхен, в Берлин, в Бремен, в Мюнстер и в Лондон. След което реализира турне с новия стендъп комеди спектакъл "Смях по български", успя да зарази българите, които живеят далече от родината с органичен смях в 7 държави или общо 11 града.

"След две години на пандемия смехът те прави най-здрав, прави те най-добър“, споделя Георги Николов-Жорони.

Децата

Дълги години Георги Николов-Жорони се занимава с анимация за деца и е достатъчно вещ в организирането на всякакви събития за деца. Във времена дигитализация на презадоволеност децата все по-малко имат нужното време, което родителите им дават.

"Като един 35-годишен баща, ви моля да отделяте внимание на децата си. Да говорите с тях и да им давате искрена любов“, казва Жорони.

Да създаваш добро

Според Георги "хората имаме нещо уникално, което е кодирано в нас. Това е възможността да се променяме, за да се усъвършенстваме като личности".

И допълва, че най-трудните времена определят какъв човек си. "При мен стана една трансформация, аз го наричам "божествен ток". В теб се появява едно желание, което те кара да направиш нещо за някого."

Комедиантът не крие, че е почитател на градивната критика и разчита на импровизационните хрумки, които не могат да бъдат повторени.

Посланието

Малката Фрея пожела на всички да са наред и всичко да бъде наред с нас. Здраве, късмет и много любов, и много усмивки.

А пожеланието на Георги Николов-Жорони е "Мили хора, бъдете усмихнати и позитивни. Не позволявайте на нищо да променя вашето настроение и вашето желание за позитивизъм. Това ни прави истински хора, всичко останало е без значение.

Най-силното оръжие, което притежават хората, е усмивката и доброто настроение. Никой не е способен да ни отнеме това."


По публикацията работи: Наталия Маева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна