Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мисията на Михаил Бонев да запознае учениците със съвременния танц

Михаил Бонев
Снимка: Ангелина Грозева

В танцовият пърформанс "Израстване" процесът на създаване е на база импровизация и разглеждане на темите за персоналното и професионалното израстване на отделната личност, как обществото влияе върху развитието на определени групи, теми важни за обществото ни и по-специфично, важни за публиката в местностите, в които спектакълът е предвиден да се представи – сред деца и общности, които нямат достъп до изкуство в ежедневието си.


Работата на актьорите е лабораторна и обръща специално внимание върху отделния човек и мястото му в обществото в интенциите на заобикалящата ни социологична система. Представлението задава въпрос за това как обществото ни създава стереотип за "нормалност" и кои са тези, които влизат в тази норма, какво се случва и след като бъдеш отхвърлен от системата. След процес на задълбочено изследване на тази тема актьорите работят и по въпроса, че след като личността не се чувства приета в обществото обикновено има две последствия - дегенерация и депресия, разказва младият актьор Михаил Бонев.

До момента са изиграни няколко представления в различни читалища и културни центрове в страната. Предстоят и още дати.



Михаил Бонев е завършил "Авторски театър" към СУ "Св. Климент Охридски". Работи и участва в различни танцови проекти и уоркшопи по света през годините.
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!