Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Иванов: Юзърът е всеки от нас

Снимка: rusetheatre.com

Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе гостува на софийската публика със стендъп комедията "Юзър". На сцената е актьорът Алексей Кожухаров, а текстът е написан от него и от режисьора на спектакъла Боян Иванов.

"Юзърът, както самото заглавие иронично подсказва, е обикновеният юзър – този, който трябва да се справя и се конфронтира постоянно с техниката, която му предлага много възможности, но в крайна сметка въпросът по-скоро е той какво прави с тази техника, изобщо прави ли нещо с нея или може ли да прави нещо с нея.

Цялото представление е посветено на зависимостта ни от тези технологии. Защото много хора наистина не съзнават, че са зависими – аз самият в някаква степен съм зависим, но го осъзнавам. Така че юзърът на практика е всеки от нас", сподели в "Артефир" Боян Иванов.

Видеомапингът в спектакъла е на Тодор Тодоров, музикално оформление -S.U.S.F. "Юзър" ще се играе на 14 януари от 19 часа в Театрална работилница "Сфумато".

Боян Иванов е директор на Русенския театър и разказа кои са новите представления, чиито премиери предстоят там в следващите месеци.

Целия разговор можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна