Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Димитрова в една "Съвсем проста история"

За втора поредна вечер Тони Димитрова ще играе една "Съвсем проста история" на сцената на Бургаския драматичен театър. С трупата на морската Мелпомена тя отново ще разкаже за доброто и истинското в живота – онова, което откриваме в очите и душите на животните, но и във взаимоотношенията между хората. Текстът на украинската авторка Мария Ладо говори за любов, а режисурата на Борислав Чакринов отвежда зрителите в един обор, където между две вражески фамилии се развива сюжет, достоен за Ромео и Жулиета.

"Животните са контрапункт на хората в пиесата", каза в "Артефир" Тони Димитрова. "Те са толкова добри, благородни и предани, че някак си дават уроци на хората по вярност, по искреност. Тя наистина е много проста история, доброто е нещо много просто, наистина."

Тони Димитрова се превъплъщава в ролята на прасенцето, което открива отговора на своите въпроси и се научава да лети. Точно както самата тя получава криле на сцената. Това е поредната ѝ роля, която играе с трупата на Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас.

В "Съвсем проста история" място намира и музиката. Тя е написана от македонския композитор Мариан Нечак.

"Още когато започнат първите акорди, преди да излезем ние на сцената, клавишите на пианото звучат като капчици дъжд. Толкова е красиво. Песните са му много красиви, много запеваеми, хващат за душата и сърцето", добави още Тони Димитрова.

В спектакъла участват още Зорница Константинова, Димитрина Тенева, Иван Григоров, Асен Лозанов, Иван Савов, Невена Цанева, Пепа Николова, Стоян Памуков и Никола Парашкевов.

Чрез разсъжденията на животните "Съвсем проста история" всъщност разказва за същността на човека. За способността му да обича и да бъде част от едно общество.

От какво се нуждаем, за да не спираме да мечтаем, и късно ли ни е да се осъзнаем – Тони Димитрова разказва в звуковия файл.

Можете да я гледате в една "Съвсем проста история" тази вечер, 20 януари, на сцената на Бургаския театър, а след това и на 31 януари.

"Съвсем проста история" е първото заглавие на Драматичен театър „Адриана Будевска“ в новата 2023 година. Спектакълът се играе на много европейски и световни театрални сцени и има дълъг сценичен живот.

Снимка – Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна