Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на поетично- визуален спектакъл "Сонетът" в Русе

Снимка: Радио Видин

Поетично- визуален спектакъл "Сонетът" има своята премиера тази вечер от 19 ч в салона на Кукления театър в Русе. Това е третата премиера за творческия сезон на трупата.

Спектакълът събира в едно талантите на европейски колоси и на съвременни автори. Режисьорката Диана Досева е човекът, който поощрява актьорите да творят и да играят сонети.

Участва и поетът Димитър Пишев, който разкрива музикалния си талант и безспорните си артистични възможности.

Сценографията на спектакъла не просто помага на актьорите да изразят чрез движенията и думите си посланията към публиката, но и допълва въздействието.
Темите за любовта, творческата личност, отношенията с другите, изкуството и възможността всеки да може да изрази себе си, се развиват на сцената с оригиналните решения на художниците Таня и Георги Пасеви.

В този модерен в подхода си и класически в красотата си спектакъл участват актьорите - поети Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Радинела Тотева и Светлина Станчева, като музиката също е на двама от артистите - Пишев и Пашов.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", а столичани ще могат да го видят в понеделник от 19 ч на камерна сцена "Славянска беседа".

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени