Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФотоФабрика – годишнина на Георги Чапкънов

"ФотоФабрика – факт и фикция" кани своите слушатели на среща с Емануил Трейман, Иван Бакалов, по повод годишнината на Георги Чапкънов и Катерина Гаджева, изкуствовед, главен асистент в Института за изследване на изкуствата към Българска академия на науките и задълбочен изследовател на фотографията. 

Катерина ГаджеваД-р Катерина Гаджева е може би единственият изследовател, който е отделил време да изследва естетическите постижения на жените във фотографската професия. Как стоят те в една сфера доминирана от мъже, кои са предстоящите изложби в София и как "ФотоФабрика" отбелязва десетата годишнина от създаването на фестивала.

Емануил ТрейманВ предаването гостува Емануил Трейман, който споделя за цикъла, поредица от 10 срещи, които могат да бъдат посещавани като цялостен курс на тема пътя на фотографията от миналото към настоящето.

Журналистът и фотограф Иван Бакалов разказва подробности за изложбата в чест на 80-годишнина на световния скулптор Георги Чапкънов в галерията на НГПИ "Св. Лука" в София.

Чуйте предаването от звуковия файл.

Снимките са предоставени от "ФотоФабрика – факт и фикция"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна