Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Ненков с номинация "Икар" в категорията "Дебют"

Актьорът Красимир Ненков е сред номинираните за тазгодишните награди "Икар", които Съюзът на артистите в България присъжда за високи постижения в сценичните изкуства.

Номинацията е за ролята му на Шушляка в спектакъла "Суматоха" от Йордан Радичков – постановка на Дамян Тенев в Драматичния театър "Гео Милев" в Стара Загора.


"За мен всяка роля е вид предизвикателство и винаги се опитвам да подходя почтено към всяка роля, независимо каква е и колко е обемна.

Театърът дава възможност да изживееш много различни професии, много различни животи, проблеми. По този начин аз успявам да канализирам и моите лични житейски проблеми в персонажите си, в постановките. Мога да бъда искрен, без никой да ме съди, от сцената. И това ти дава една свобода в живота, която те държи постоянно буден и активен. При нас е изключително динамично, изключително различно всеки път. А и любовта на публиката... Няма как да излъжа, че когато си се справил добре, когато получиш аплодисментите накрая, това те кара и да продължаваш напред”, сподели в "Артефир" Красимир Ненков.

Представлението на Старозагорския театър ще се играе на 14 март на сцената на Театър НАТФИЗ.

Снимки: ДТ "Гео Милев" - Стара Загора
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна