Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Кабасакалова с номинация "Икар" за поддържаща женска роля

Снимка: dtp.bg

Актрисата Елена Кабасакалова е сред номинираните за тазгодишните награди "Икар", които Съюзът на артистите в България присъжда за високи постижения в сценичните изкуства.

Номинацията е за ролята ѝ на Лелята в спектакъла "Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов – постановка на Стайко Мурджев в Драматичния театър "Николай Масалитинов" в Пловдив.

"Приятно е признанието от колеги, че си си свършил добре работата в тази роля, в този спектакъл. Разбира се, в нашата професия с всяка следваща роля, с всеки следващ спектакъл трябва да се доказваш отново и отново. Така че това в крайна сметка е само едно признание за тази роля. От тук нататък следва още много работа за следващите роли, дай Боже. Винаги се започва отначало...", сподели в "Артефир" Елена Кабасакалова.


Спектакълът донесе номинация в категорията "Поддържаща женска роля" и на Маргита Гошева – за ролята ѝ на кабаретната актриса Ана.

"Солунските съзаклятници" получи номинации "Икар" в още три категории: "Режисура" – за Стайко Мурджев, "Сценография"– за Никола Налбантов, "Майсторско техническо осъществяване"– за техническите екипи в театъра.

Снимки: ДТ "Николай Масалитинов"
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени