Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кралицата майка" с премиера в Театър "Българска армия"

4
Снимка: tba.art.bg

Най-известната пиеса на съвременния италиански драматург Манлио Сантанели влиза в репертоара на Театър "Българска армия". Премиерата се състоя на 17 март на камерната сцена "Миракъл".

Постановката е на режисьора Стефан Спасов, който е работил по превода на Аве Иванова.

"Кралицата майка" представя взаимоотношенията между властна майка и вече порасналия ѝ син, като ги разплита до такава степен, че изкарва на бял свят най-грозните тайни, най-хитрите капани и най-интимните събития в живота им.


"Пиесата разкрива колко дълбоки, колко определящи, колко съдбовни са тези взаимоотношения. Текстът е изключително богат, много пъстър откъм нюанси на взаимоотношенията и дава голяма възможност за ценна работа с актьорите", разказа по повод премиерата режисьорът Стефан Спасов.

Заглавието на пиесата е игра на думи, може да се преведе и като "Реджина майката". За ролята е поканена актрисата Мария Стефанова, а в образа на сина Алфредо се превъплъщава актьорът Георги Къркеланов от трупата на "Армията".


Сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, музика – Добрин Векилов - Дони.

"Кралицата майка" е поставена за първи път на българска сцена преди 12 години в Театър 199. Режисьор е Валентин Ганев, а ролите изпълняват Невена Мандаджиева и Владимир Пенев.

Снимки: Театър "Българска армия"
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени