Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български съдия по волейбол получи престижен наряд

Атанас Върбанов
Снимка: БФВ

Български съдия получава наряд за решителната част от един от най-престижните международни клубни турнири – Купата на CEV.

Международният ни рефер Атанас Върбанов ще бъде главен рефер в първия финален плейоф при мъжете от втория по сила европейски турнир. В него се изправят италианският Модена и белгийският Рьозеларе.

Италианците са домакини в двубой, който е насрочен за 29 март. Реваншът е на 5 април в Белгия.

Същевременно Десислава Величкова беше утвърдена като старши треньор на юношеския национален отбор за на България по волейбол до 17 години. Това утвърди днес Управителният съвет на БФВ.  

Тя досега беше помощник на Андреа Буратини, но италианският специалист се съгласи да замени Мартин Стоев на кормилото на младежката селекция на "трикольорите" до 21 години и съчетаването на двете длъжности стана на практика невъзможно.

Така Величкова ще води България на Европейското първенство за юноши, а веднага след това Буратини ще бъде начело на младежите на Световния шампионат.

Управителният съвет, който за последно се събира в настоящия си състав, утвърди всички документи за предстоящото Общо събрание, което ще се проведе на 24 март. В петък ще бъда избран нов УС на федерацията. 


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна