Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"През стъклото" – изложба на Ангелина Павлова

7
Снимка: Димитрина Кюркчиева

Ако има художник, артист, който в най-голяма степен да придава на стъклото концептуална, модерна визия това е Ангелина Павлова. В галерия "Дом – концептуално пространство", както е официалното му име, се представя самостоятелна изложба на Ангелина Павлова, назована "През стъклото". И това е може би най-точното название на този неин ретроспективен проект, защото освен принтове на нейните скулптури по стените, сред тази интересна като мечтан дом, като уютно място, среда се показват близо 30 произведения от стъкло, като един калейдоскоп от цветове и хармония.


Владеейки до голямо майсторство работата със стъклото, с неговите невероятни възможности, тя изгражда един невероятен свят от форми, конструкции, до пречупване на светлината като изразно средство на този извечен материал, за да достигне до въздействие на друго ниво, до превръщането на творбата и до графика, и до скулптура, и до живопис, най-вече като натрупване на исторично време, като настояще  и бъдеще. Ето и някои заглавия, по-точно група творби, които са разположени в това пространство – "Цветя на любовта", "Позитивна форма", "Затворено в мен", и най-вече се отделя произведението, като истинска находка – "Медуза Горгона".

От пространния разговор с Ангелина Павлова отделихме да представим точната посока на философията и смислените форми на нейните творби в изложбата "През стъклото".

Снимки: Димитрина Кюркчиева
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени