Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сингапур за 3.50 лева можеш да се нахраниш донасита

4
Снимка: Мартин Кърнолски

Сладкодумникът Мартин Кърнолски в миналото издание на "Покана за пътуване" ни пренесе в Сингапур, където е живял повече от осем години. Тогава той разкри непознати детайли от битието на азиатския град-държава. Например, че там камери дебнат на всяка крачка, пенсия е непознато понятие, а наказанието за шофьорите, заловени да карат с алкохол в кръвта, е бой с пръчки на голо. Продължението на разговора е далеч по-питателно. Точно като за рубриката ни "Пътеводител на гастрономическия стопаджия".

Оказва се, че освен вкусно в Сингапур храната е и доста евтина – за 3.50 лева човек може да се нахрани до насита с местни гозби.

От храната неусетно с Мартин Кърнолски преминахме към връзките наемодател-наемател. Сложни са ѝ трудово-правните отношения с домашните помощници в Сингапур, където също има специфични особености. Оказва се, че ако се хванете като домашна помощничка там, рискувате да попаднете в нелека ситуация. Дори и високотехнологичен рай като Сингапур не е лесен за преглъщане, стана ясно от разговора с Мартин Кърнолски, който е живял там дълги години и дори е основал българско училище в азиатския град-държава.

Повече – чуйте в звуковия файл.


Снимки: Мартин Кърнолски

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна